Programa 8 - David Canto i Marina Camprubí

Arbre Cor del bosc de déus

Si no sou de turisme de sol i platja us recomanem que viatgeu cap al nord de Ponent, cap a Hivèrnia. Hi fa molt fred, sí, i això que encara no ha arribat l’hivern, però val la pena anar fins allà per gaudir dels paisatges nevats que l’envolten i de l’hospitalitat de la gent del nord. Es diu que són descendents dels Primers Homes i els anomenen llops perquè la casa Stark és la de referència a la zona. En general són gent de fiar, amb honor, resistents i resolutius. A Hivèrnia, la capital, hi trobareu el castell dels Stark. Demaneu que us deixin visitar el seu bosc de déus, un bosc petit que està tancat per muralles. Aquells que continuen les tradicions dels Primers Homes hi van per retre culte als Déus antics. Ara, però, molts adoren els nous déus seguint la Fe dels Set. Siguin quines siguin les vostres creences, segur que us deixen estar-vos-hi una estona per admirar l’Arbre Cor i la resta del bosc i, potser, fins i tot meditar. Si hi aneu amb força temps no deixeu de visitar el Mur; seguint el Camí reial tardareu al voltant d’un mes en arribar-hi a cavall, però va la pena desplaçar-s’hi. A les alforges no us oblideu de posar-hi la guia Cançó de gel i foc de George R.R. Martin. També hi ha una versió diferent i també recomanable, una guia audiovisual creada per David Benioff i Dan Weiss, que es diu Joc de trons (2011)

Programa 8 - David Canto i Marina Camprubí
Programa 8 - David Canto i Marina Camprubí

Poblet de pescadors

Si voleu estar prop del mar, però amb una mica més d’ambient, us recomanem una altra destinació
marinera. En aquest cas és un poblet de Massachussets anomenat Innsmouth. Per aquells que coneguin la zona, potser pensareu que s’assembla prou al Newburyport dels anys 30 del segle passat. Passar uns dies a Innsmouth serà una experiència per als cinc sentits. Que no us tiri enrere el fet que ningú sembli voler-s’hi acostar, que sembli que el poble està força deixat amb els edificis mig podrint-se o a punt d’esfondrar-se. No us deixeu impressionar per l’olor putrefacta i els sons monstruosos que sovint s’hi senten. Tampoc us ha d’espantar que els habitants tinguin un aspecte estrany, una lluïssor especial a la seva pell i un punt repulsiu. No deixeu d’interessar-vos per l’Ordre esotèric de Dagon; els seus membres no són gaire oberts, però val la pena que l’investigueu. La guia de viatge ideal és el relat L’ombra sobre Innsmouth, de Howard Phillip Lovecraft que, com sabreu, sempre troba els ambients més adequats per a aquells que es consideren aventurers i no pas turistes i que esperen tenir experiències memorables. Aquells que vulguin ampliar les referències, trobaran dues guies audiovisuals: una és Al cor de la por (1995) de John Carpenter, i l’altra és Dagon, la secta del mar (2001) d’Stuart Gordon.

Un viatge als cavallets

Heu fet un viatge per carretera pels Estats Units? Si mai n’heu tingut ganes, aquesta és la vostra oportunitat ideal. Perquè a banda de visitar molts poblets i racons que no surten destacats a les guies, també podreu conèixer una part molt important de la història del país. Perquè si per a molts els déus ja han mort, la veritat és que alguns encara sobreviuen a l’oblit d’aquells que els van portar amb ells als Estats Units quan hi van emigrar. És veritat que els dies d’esplendor i de culte massiu ja s’han acabat, però molts d’ells no estan disposats a desaparèixer per donar pas als nous déus que han creat els estatunidencs. Per a aquest viatge necessitareu un guia com en Shadow. Sí, acaba de sortir de la presó i no està passant un bon moment —la seva dona, que li posava les banyes, acaba de morir— però precisament aquesta situació en què ja no té res a perdre el fa el vostre xofer i acompanyant ideal. Haureu de compartir cotxe amb el Senyor Dimecres, un home molt extravagant
amb un ull de vidre. No us oblideu de recordar-los que us portin a la Casa a la Roca, on podreu pujar als cavallets més meravellosos que mai haureu vist. Us asseguro que l’experiència s’ho val. A la bossa hi heu de posar la guia American Gods de Neil Gaiman, i la guia audiovisual que va començar Bryan Fuller del mateix títol, American Gods.

Programa 8 - David Canto i Marina Camprubí

Segueix llegint la resta a…

10,00 

Agotado

Capítol IV

Amb els relats de:

Vanesa Carcasona, Laura Domingo, Javi Fernández, Georgina Guixà, Ana Alcoba, Ester Enrich, Daniel Clemente, Maria Enrich, Francesc Vilaprinyó, Christopher Mammano, Joan Pinyol, Joel Codina, David Canto, Jesús Cerezo, Edu Iee

les il·lustracions de:

Teresa Suau, Jordi Cortés, Joana Sardà, Nil Morist, David G. Fores, Dani Ramos, Javi Remiseiro, Marc González, Sígrid Martínez, Esdras Cristóbal, Isaac Garcia, Elisa Rochel, Nina Sobrino, Gerard Freixes, Joel Codina, Marina Camprubí

i el còmic de:

Marc González

Il·lustració de coberta: Edu Iee